Ventilatie

De meest gebruikte systemen zijn ventilatiesystemen met warmteterugwinning, vraaggestuurde ventilatie en mechanische ventilatie. Afhankelijk van uw type woning en uw wensen op het gebied van comfort en energieprestaties zijn verschillende oplossingen mogelijk.

Voor het krijgen van een ideaal leefklimaat wordt er vaak gebruik gemaakt van een balansventilatiesysteem (eventueel met een warmte-terugwin-unit). Verse buitenlucht wordt dan toegevoerd naar bijvoorbeeld woon- en slaapkamers als er vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd uit onder andere keuken, badkamer en toilet. Hierbij wordt de warmte uit de afgevoerde vervuilde binnenlucht overgedragen op de toegevoerde verse binnenlucht, hetgeen leidt tot omvangrijke energiebesparingen.

De vraaggestuurde ventilatie beschikt over een intelligente sturing op basis van CO2- of vochtsensoren. Die communiceren draadloos met de centrale ventilatie-unit zodat het afvoerdebiet automatisch gereguleerd wordt in alle droge en natte ruimtes. Gevolg: het afvoervolume vermindert, het systeem gaat op een lager toerental draaien en u bespaart energie.

Mechanische ventilatie zorgt voor een afzuiging in de ‘natte’ ruimtes zoals de badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. De verse lucht komt binnen via luchtroosters boven de ramen in de droge ruimtes. Via doorstroomopeningen tussen de verschillende kamers ontstaat er een optimale luchtcirculatie en -kwaliteit in de hele woning.

Ook het onderhoud en controle van uw mechanische ventilatie is bij Derikx Installaties in deskundige handen, eenvoudig via onze
ventilatie onderhoudsabonnementen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van ventilatie voor uw woning of kantoor? Klik hier om geheel vrijblijvend informatie aan te vragen.