Centrale Koeling & Verwarming

Comfortabel wonen met een lage energierekening

Besparen op energiekosten. Wie wil dat niet? Als specialist op het gebied van airconditioning en warmtepompen, geven wij u een eerlijk advies. Op basis van onze kennis en ervaring komen wij tot een klimaatoplossing die voor u het meest optimaal is.

De wensen van u en uw huisgenoten nemen wij als vertrekpunt voor ons plan van aanpak. Wilt u alleen in de slaapkamers het hele jaar door de temperatuur naar uw hand kunnen zetten? Of toch liever in het hele huis. Wij beheersen een breed scala aan technieken op het gebied van klimaatbeheersing en kennen de uitgebreide mogelijkheden van airconditioning, warmtepompen, zoneregeling en vloerkoeling.     
Wilt u er meer over weten? 

Zo werkt het:

Airco Warmtepomp

De ruimte waar u in de zomer de hitte of drukkende warmte het meest voelt, is uw slaapkamer. Om snel in slaap te vallen en goed uit te rusten, is een koele kamer belangrijk. Vaak is dan het plaatsen van een airco-warmtepomp een oplossing. Dat is één installatie waarmee u verwarmt én koelt.

Zoneregeling

Met een zoneregeling regelt u letterlijk de koeling en verwarming per kamer (‘zone’). U kunt de temperatuur in ieder vertrek in uw woning afzonderlijk instellen. Waar u het iets warmer wilt hebben, maakt u het iets warmer. Waar het koel mag zijn, blijft het koel. Zo bespaart uw energie en dus kosten. 

Vloerkoeling

Vloerkoeling is een relatief nieuw fenomeen dat vooral nog in nieuwbouwwoningen en energie neutrale woningen wordt toegepast. Het is een comfortabele, energiebesparende en ‘onzichtbare’ manier om uw huis op de gewenste temperatuur te houden. Het effect van vloerkoeling is te vergelijken met de zomerse koelte in bijvoorbeeld kerkgebouwen. In een kerk is sprake van dikke, massieve wanden en vloeren, die door hun eigen massa een ‘koude accu’ vormen.

Warmtepomp

Met een warmtepomp wekt u op een duurzame manier energie op. Een van de grote voordelen van een warmtepomp is, dat u er in de zomer ook mee kunt koelen. De warmtepomp zorgt dan voor gekoeld water. Dat wordt vervolgens gebruikt in de vloerkoeling of in het vloerverwarmingssysteem.