Werking en rendement

De DonQi Urban Windmill is ontworpen om in een gebouwde omgeving optimaal te presteren. De energieopbrengst is gemaximaliseerd door bij weinig wind een versnelling te genereren die het mogelijk maakt vanaf 2Bft elektriciteit op te wekken. De windmolen is sterk genoeg om tot 11Bft elektriciteit op te wekken en zelfs windsnelheden van 200km/uur te overleven. Bovendien is de DonQi Urban Windmill veel stiller en compacter dan de tot nu toe bekende windmolens

Met de DonQi Urban Windmill voorziet u, afhankelijk van de gemiddelde windsnelheden en uw huidige energieverbruik, voor een kwart tot driekwart in uw eigen energiebehoefte (thuis of zakelijk). Alle energie die u niet zelf verbruikt, levert u heel eenvoudig terug aan uw energiemaatschappij. Op basis van de opbrengst bij een gemiddelde windsnelheid van 4,5 m/s is het mogelijk een terugverdientijd binnen 10 jaar te behalen zonder subsidies en financieringsconstructies. Bovendien genereert u na afschrijving, geheel zonder kosten, een groot deel van uw energieverbruik. Met de sterk stijgende, oncontroleerbare en onvoorspelbare energiekosten een prettige gedachte.

De technologie van het ontwerp voorkomt geluidsoverlast, resonantie en slagschaduw. De windturbine is kleiner dan 2 meter zodat deze zonder milieuvergunning op huizen of utiliteitsgebouwen kan worden geïnstalleerd.