• Zonnepanelen

Zonneboilers

Een zonneboiler is een installatie die doormiddel van zonlicht warm water maakt. Een zonneboiler systeem gebruikt zonnecollectoren waardoor water of glycol loopt. Dit mengsel wordt rondt gepompt en via een spiraal wordt dit afgegeven aan de zonneboiler. Een zonneboiler kan gebruikt worden voor tapwater en CV ondersteuning.

Wij bieden u o.a. Nefit Solarline producten.
Nefit SolarLine is een uniek zonneboilersysteem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht.
Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-toestel.
Op zonnige dagen wordt het water voor douche, bad en keuken volledig duurzaam verwarmd met zonne-energie. Op dagen met weinig zonlicht springt uw HR-toestel bij. Op jaarbasis gebruikt u zo tot 60% minder aardgas voor de bereiding van warm water.U heeft al een (jonge) combitoestel, maar u wilt energie besparen op uw warmwaterverbruik? Een zonneboiler, gekoppeld aan een bestaande combitoestel, is de milieuvriendelijke oplossing. Een zonneboiler levert sanitair warmwater en levert u al snel een besparing op van 250 m³ gas op jaarbasis. Het systeem is geschikt voor woningen met ruimte op een plat of schuin dak, in de richting tussen zuidoost en zuidwest.

De voordelen:
Milieuvriendelijk
Energiebesparend
Levert warmwater
Is te koppelen aan een bestaande combitoestel